HOW TO: Creaseless cream eyeshadow!

We kennen ze allemaal, de 24-uur-houdende crème oogschaduws die nooit ophopen in de lijntjes van je ooglid. We werden er op een bepaald moment allemaal wel door meegesleept en namen één of meerdere potjes naar de kassa, om er thuis achter te komen dat de verdomde dingen wel degelijk creasen.

Haal je crème oogschaduw uit het achterste hoekje van je lade, want ik heb een geweldige tip voor jullie! Een geweldige en gemakkelijke manier om dit kwaaltje te verhelpen!

// We all know creme-eyeshadows. They are “creaseless” and stay put for “24 hours”, not in my book. These type of eyeshadows always seem to crease on me. But no more of that, because I have found an incredible and easy way to stop your creme eyeshadow from creasing!1. Prime your eyes

Misschien is dit geen noodzakelijke stap voor ieder van jullie, maar voor mij zeker wel. Ik heb vrij vette oogleden en moet daarom altijd een primer gebruiken voor ik een oogschaduw aanbreng. Ik gebruik de oogprimer van Essence.2. Put on a base colour

Dit is de stap die het verschil maakt. Na je primer en voor het aanbrengen van de crème
 oogschaduw, breng je een poederoogschaduw aan op je ooglid. Wat voor mij het fijnst werkt is deze oogschaduw van Sephora in de kleur Porcelain
Zorg ervoor dat deze oogschaduw van relatief goede kwaliteit is, anders ben je natuurlijk niet verder geholpen.
Breng deze kleur aan met een kort afgesneden oogschaduwpenseel, zorg ervoor dat je het hele ooglid en ook de crease bedekt hebt.
3. Lightly dust a eyeshadow in your crease

Als je de basiskleur goed hebt aangebracht, kan je ook je crease-kleur aanbrengen. Dit hoeft nog niet het effect te zijn dat je wil bereiken, maar ga eens zachtjes met de poederoogschaduw over de arcadeboog. Dit zorgt ervoor dat je straks ook de crème oogschaduw beter kan blenden en voorkomt opnieuw creasen.


The crease shade makes sure the cream shadow will blend nicely and prevents creasing.
Used: Urban Decay Naked 34. Time for your creme eyeshadow

Het moment van de waarheid is aangebroken, neem je crème oogschaduw en breng deze aan op je ooglid in een deppende beweging. Probeer niet te veel te wrijven, zo neem je de basis terug weg.
Blend de crème oogschaduw met de crease-kleur zodat hij mooi geblend in de arcadeboog zit.

Blend this crème eyeshadow with the crease colour, so it’s nicely blended out in the crease.
Used: Maybelline NY Color Tattoo in Rose Gold5. Top off your creme and enjoy!

Ik raad je aan om altijd je crème oogschaduw te fixeren met een poederoogschaduw in dezelfde kleur. Dit zorgt ervoor dat de crème niet meer zo plakkerig aanvoelt en niet afgaat op je wenkbrauwbot wanneer je je ogen opent.
Je crème oogschaduw is nu ready to go. Hij overleeft een hele schooldag bij mij, terwijl anders de crème al in mijn lijntjes is getrokken na enkele uren.
Used: Urban Decay Naked 3
Full look coming soon.

Heb je het geprobeerd & werkt deze tip ook voor jou? Laat het me weten!
xoxo
Silke


Have you tried this tip and did it work for you? Let me know!


Advertenties

2 gedachten over “HOW TO: Creaseless cream eyeshadow!”

Share your ideas

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s